Angelica Bengtsson visade VM-form: ”Väldigt viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Under premiären av nya friidrottstävlingen Europa mot USA visade Angelica Bengtsson lovande VM-form i stavhoppet. Svenskan klarade 4,70 i tredje försöket och slutade på en fjärdeplats – Bengtssons bästa resultat sedan hon slog svenskt rekord med 4,76 i juni.
Även Michaela Meijer klarade 4,70 under helgen på en tävling i tyska Beckum.

Bara åtta hopp totalt, oavsett om man klarar höjden. Det var premissen för Angelica Bengtsson och resterande startfält i stavhoppstävlingen i nya tävlingen Europa mot USA.

Ett annorlunda upplägg som satte stopp för svenskans sista försök på 4,80. Efter två rivningar på höjden hade nämligen Bengtsson använt alla hopp hon hade rätt till. Men 4,70 är ändå ett viktigt formbesked för 26-åringen, som sedan svenska rekordet på 4,76 i Rom i juni har levererar ojämnt på tävling.

– Jätteskönt för Angelica. Väldigt viktigt att hon får med 4,70 härifrån nu när hon går upp i sista uppladdningsfasen inför VM, säger SVT:s expertkommentator Kajsa Bergqvist.

Vann tävlingen gjorde världstvåan Anzhelika Sidorova från Ryssland (tävlar under neutral flagg) som var ensam att klara 4,85, en seger som gav viktiga poäng till Europa i tävlingen.

Meijer klarade också 4,70: ”Äntligen”

Och faktum är att Bengtsson inte är den enda svenska stavhopperskan som visar VM-form. På en stavhoppstävling i tyska Beckum under söndagen tangerade Michaela Meijer samma höjd 4,70 och var jublande glad efteråt.

”Äntligen! Bitarna faller på plats” skriver Meijer på Instagram tillsammans med en video från tävlingen där hon flyger över ribban.

Ställning efter den första dagen: Europa – USA 331-304

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer