Angelica Bengtsson vann guld på inne-SM i Norrköping. Foto: Bildbyrån

Angelica Bengtsson vann duellen mot Meijer

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson tog SM-guld i stavhopp i Norrköping. Bengtsson klarade 4,60 i andra försöket, vilket räckte till guldet. Den nyblivna svenska rekordhållaren Michaela Meijer blev tvåa.

Den heta duellen på inomhus-SM i stavhopp mellan Angelica Bengtsson och Michaela Meijer slutade med seger för den förstnämnda. Båda hopparna gick in när alla övriga i startfältet redan hade hoppat färdigt, Meijer på 4,30 och Bengtsson på 4,45.

Meijer, som nyligen satte nytt svenskt inomhusrekord på 4,75, klarade även 4,50 i sitt första försök, men rev därefter två gånger på 4,60 och slutade därefter att hoppa.

Bengtsson visade form

Istället var det den andra stjärnan, Angelica Bengtsson som visade bra form. Efter att ha tagit segerhöjden 4,60 i det andra försöket begärde hon upp ribban på den svenska rekordhöjden 4,76, men rev ut sig. Bengtsson var nöjd med guldet och siktar på det svenska rekordet.

– Jag kände mig i så himla bra form i dag. Jag vet vad jag gjorde för fel och vad jag måste ändra på för att klara 4,76, säger Bengtsson till Friidrottskanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.