Foto: Privat.

Angelica Mosers säsong över – staven gick av mitt under hoppet

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Mosers säsong är över.

Årets inomhus-EM-vinnare skadade sig allvarligt under träning – när hennes stav gick av.

Moser landade med huvudet och ryggen först, och ådrog sig flera skador.

Vid VM 2019 gick Angelica Bengtssons stav sönder under ett hopp, och hon rasade rakt ner i lådan.

Men det gick bra för Bengtsson, och hon kunde hoppa vidare och klarade höjden i ett senare försök.

Slog sig ordentligt

Men när samma sak hände för hennes schweiziska konkurrent Angelica Moser, som i vintras vann inomhus-EM, gick det inte lika bra.

På ett träningspass i tisdags gick hennes stav sönder när hon skulle göra ett hopp, och hon slog sig våldsamt i ryggen när hon föll med ryggen och huvudet först i mattan.

”Jag ådrog mig flera muskelskador i rygg- och bröstregionen och även en mindre pneumothorax (lungkollaps). På grund av det kommer jag med fullständig säkerhet inte kunna tävla något mer denna säsong”, skriver Moser på Instagram, där hon både har lagt upp en bild på hoppet, samt en bild på henne i sjuksängen, där hon ligger med nacken fixerad och diverse slangar kopplade till kroppen.

Det schweiziska friidrottsförbundet skriver att Moser, som inte tog sig vidare från kvalet i OS, nu behöver omfattande rehabilitering, siktar på att kunna tävla för fullt under nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.