Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis vill utmana norske stjärnan Karsten Warholm på 100 meter. Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis vill utmana Karsten Warholm på 100 meter

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis vill möta den norske världsstjärnan och häcklöparen Karsten Warholm på 100 meter.

Det berättade stavstjärnan på en presskonferens inför Diamond League-galan i Monaco.

– Jag vill verkligen göra det, säger svensken.

Historiens bästa stavhoppare mot världens bästa häcklöpare i en duell på 100 meter. Om Armand Duplantis får som han vill kan det bli verkligt i framtiden.

-Jag vill verkligen göra det, och jag tror att han är taggad också. Jag tror att det är möjligt att få till, vi gillar utmaningar och att kliva utanför komfortzonen, sade Duplantis.

Världsrekordhållaren fortsatte:

– Det var väldigt länge sedan vi båda sprang 100 meter, så det hade varit kul att testa bara för att ha gjort det.

Och även om Karsten Warholm, guldmedaljören på 400 meter Häck i OS i Tokyo 2021, är den av de två som tävlar i löpning, tror Duplantis sig inte vara helt chanslös.

– Jag vill verkligen köra mot Karsten. Det blir nog inte lätt för mig, men jag tror att jag skulle kunna ge honom lite konkurrens.

I fredagens Diamond League-gala på Stade Louise II i Monaco tävlar såväl Armand Duplantis som Karsten Warholm i sina normala grenar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.