Arresteringsorder i rysk dopningshärva. Foto: Bildbyrån

Arresteringsorder i rysk dopningshärva

Uppdaterad
Publicerad

Rysk friidrott är på väg djupare in i det redan djupa dopningsträsket. I dag har fransk polis utfärdat arresteringsorder både på den förre ryske förbundsordföranden i friidrott, Valentin Balachnitjev och förbundskaptenen Aleksej Melnikov för deras inblandning i dopningsskandalen.

Fransk polis har utfärdat arresteringsorder för den förre ryske förbundsordföranden i friidrott, Valentin Balachnitjev (som också var kassör i Internationella friidrottsförbundet IAAF), och den tidigare förbundskaptenen Aleksej Melnikov för deras inblandning i den ryska dopningsskandalen i friidrott.

I samma utredning figurerar Papa Massata Diack, son till den förra ordföranden i IAAF Lamine Diack. Han finns på Interpols lista över eftersökta och har sedan i slutet av 2015 gömt sig i Dakar i Senegal.

Rysk friidrott fortsatt avstängt

Alla tre har av IAAF stängts av på livstid.

Ända sedan den ryska dopningshärvan i friidrott briserade under hösten 2014 har fransk polis arbetat med att försöka fälla dem som var ansvariga för att hjälpa ryssarna att dölja dopningen.

IAAF har ännu inte släppt på avstängningen av rysk friidrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.