Foto: Bildbyrån

Bahta-utredning skjuter upp pris

Publicerad

Priset ”årets kvinnliga prestation i landslaget” som skulle delas ut på Friidrottsgalan den 29 november skjuts upp. Anledningen är den utredning som Meraf Bahta är under från dopingnämnden.

Meraf Bahta är en av de nominerade till priset ”årets kvinnliga prestation i landslaget” på Friidrottsgalan som arrangeras den 29 november.

Men då Bahta är anmäld till dopingnämnden, och riskerar ett års avstängning för att ha gjort tre missar i sin vistelserapportering om var hon har befunnit sig när dopningskontrollanter ville göra oannonserade tester, skjuter nu Svensk Friidrotts styrelse upp prisutdelningen tills ärendet är utrett.

Styrelsen har hanterat frågan och valt att under rådande omständigheter skjuta på utdelningen av priset Årets kvinnliga prestation i landslaget, sägerStefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer