Meraf Bahta. Foto: Bildbyrån

Bahta kan stängas av i ett år

Uppdaterad
Publicerad

Meraf Bahta riskerar ett års avstängning, detta efter att dopingkommissionen beslutat att anmäla henne till dopingnämnden för att hon inte skött sin vistelserapportering.

Meraf Bahta har varit under utredning av dopingkommissionen för att ha misskött sin vistelserapportering.

Nu har kommissionens beslutat att anmäla Bahta till bestraffning till dopingnämnden, detta meddelar friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

”Vi har fått information från Dopingnämnden att de fått in en anmälan från Dopingkommissionen. Ärendet är fortsatt belagt med sekretess men utifrån Merafs tillåtelse har vi nu, nära inpå beskedet, fått möjlighet att informera om anmälan. Styrelsen kommer under den närmaste tiden att analysera DopKs beslutsskäl. Vi har hela tiden haft en nära dialog med Meraf om situationen och kommer att ha det fortsättningsvis”, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott i pressmeddelandet.

Kommissionen yrkar på en ettårsavstängning för Bahta som enligt källor till SVT Sport kommer att överklaga beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer