Michael Norman Foto: Bildbyrån

Chocken på 400 meter: favoriten missade final

Uppdaterad
Publicerad

Inför så var han favorit att ta hem guldet på 400 meter. Men i semifinalen så gick det inte alls för Michael Norman som hamnade sist av de startande i hans heat.

– Jag är väldigt besviken på mig själv, säger han till SVT Sport.

Michael Norman är världsetta, och har som bäst 43,45 på 400 meter den här säongen. Men i semifinalen gick det inte alls lika fort. Amerikanen sprang in på 45,94, över en sekund från Akeem Bloomfield som knep den sista finalplatsen. Vann heatet gjorde Michael Cedenio från Trinidad och Tobago på 44,41.

Efter loppet berättar han för SVT Sport att det var på grund av en känning i benet som det inte gick som han hade tänkt sig.

Friidrotts-VM

– Min kropp gav mig en varning, men jag lyssnade inte.

”Väldigt besviken på mig själv”

Inför VM så var det inte bara folk vid sidan av som hade höga förhoppningar på den 22-årige amerikanen, utan även han själv hade höga krav.

– Jag är väldigt besviken på mig själv. Jag hade höga förväntningar på mig själv, och var inte ens nära. Man blir väldigt besviken, speciellt när man tränat 300 dagar för bara 45 sekunder.

Nu får han nöja sig med att från läktaren heja på sina kompisar.

– Det är inte mycket jag kan göra nu. Jag får heja på mina lagkamrater, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet