Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Claudia Payton berätta om den svårbehandlade skadan. Foto: Bildbyrån

Claudia Payton om svårbehandlade skadan: ”Ingen vet vad som är fel”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska sprintern Claudia Payton har inte tävlat sedan våren 2022.

En svårbehandlad skada håller henne tillbaka.

– Det är fortfarande ingen som vet vad som är fel, säger 25-åringen till SVT Sport.

Sprintern Claudia Payton har slagit till med en rad vassa tider under karriären. Inte minst 7,21 på 60 meter (åtta hundradelar från Linda Haglunds svenska rekord) under inomhus-VM i Belgrad förra året.

Men sedan det mästerskapet har Payton inte kunnat tävla. Inflammationer i knät har stoppat 25-åringen – som nu också dras med fotproblem.

– Det är tufft att inte kunna tävla. Jag saknar tävlingsandan, säger Payton till SVT Sport.

”Betydligt mycket bättre”

Skadeläget har ljusnat den senaste tiden.

– Det är betydligt mycket bättre nu än vad det var i fjol. Knät känns bra, men det är fortfarande lite smärta och besvär med det.

Det är fortfarande oklart när 25-åringen kan göra comeback. Hon har stängt dörren till VM i augusti och siktar istället mot inomhussäsongen nästa år.

– Det är en del frustration i att man inte vet riktigt vad som är galet. Än i dag vet vi fortfarande inte riktigt vad som är fel. Det är många små faktorer som ligger bakom smärtan. Men det känns bättre och bättre.

Hör Payton berätta om skadan i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.