Daniel Ståhl Foto: Bildbyrån

Daniel Ståhl laddar inför VM med fiske

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl har haft en lysande start på säsongen, han är bäst i världen just nu. Men efter en intensiv tävlingsperiod väntar nu lite lugn och ro för Ståhl.

– Jag ska fiska lite och ta det lugnt, hänga med släkt och vänner.

Han har kastat sju kast över 70 meter i år, vunnit alla tävlingar utom en och satt nytt svenskt rekord. 2019 har hittills varit bra för Daniel Ståhl.

– Jag har haft en bra känsla inför varje tävling och gått in och gjort mitt bästa. Jag har haft en bra och trygg teknik så har de här längderna kommit också. Det är kul, säger han till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Senast i går vann Ståhl Diamond League-tävlingen i London, denna gång på lite kortare längder än vad friidrottspubliken är vana att se. Ståhl är helt enkelt bäst i världen just nu. Men någon extra press inför VM i Doha känner han inte.

– Nej, jag kör på som vanligt, jag är så säker i tekniken nu. Jag ska först ta mig från kvalet till final, det är det som är målet, sen får vi utgå därifrån.

Efter en tung tävlingsperiod följer nu en lugnare period för 26-åringen.

– Jag ska ta lite ledigt nu i en vecka sen blir det mer grundträning och mindre tävlingar hela augusti. Det blir inte lika mycket tävling inför VM, det är mer träning och man får ta det lugnt och fokusera på att njuta av träningen, säger han till SVT Sport.

Vad ska man då göra för att ladda upp inför ett VM?

– Jag ska fiska lite och ta det lugnt, hänga med släkt och vänner.

I klippet nedan kan du höra Daniel Ståhl driva med SVT:s reporter efter en tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet