Sveriges Daniel Ståhl i herrarnas diskus under lördagens Finnkamp. Foto: Bildbyrån

Daniel Ståhl nära 70 meter i Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl hade som väntat inga problem att vinna diskustävlingen under Finnkampen. Med sina 69,20 meter såg han till att Sverige vann grenen med maximala 16–6.

– Det är underbart att slänga här, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

Det var i tredje omgången som Daniel Ståhl drog till med Finnkampens längsta kast som mätte 69,20 meter. Även i femte omgången så kastade Ståhl över 69 meter. Efter segern i Finnkampen avslutade han med en rusch som han alltid brukar göra.

– Jag hade bra flow och bra tryck i dag. Men jag är fortfarande för kort fram i ringen med högra benet Om jag får lite längre steg i ringen kan det bli riktigt bra. Men det var skönt tryck ändå och kul att vara här, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

Vann med 16–6

Daniel Ståhl har nu nio av de 12 längsta kasten den här säsongen. Bakom Ståhl slutade Simon Pettersson tvåa då han i fjärde omgången kastade 63,79 och tredjeplatsen knep Jakob Gardenkrans med ett kast på 56,93. Det betyder att svenska laget tog maximala 16–6 poäng efter att Finland fått en flygande start i Finnkampen.

– Målet var att ta trippeln. Det är sjunde året i rad vi gör det, säger Ståhl.

”Underbart slänga här”

Daniel Ståhl, som har en mamma från Finland, trivs att kasta i Finland.

– Det är underbart att slänga här. Det är 3 000 finländare som hejar på oss svenskar. Det är blandade känslor för mig och stort det här med Finnkampen eftersom jag är 50 procent finländare. Men det är klart det är Sverige jag tillhör och tävlar för, så heja Sverige.

Redan i morgon väntar nästa tävling för Daniel Ståhl då han ska kasta i Polen.

– Det är bara att dundra på sista tävlingarna som jag har. Det är två veckors tävlande till och det är bara ut och ha kul.

Efter en tuff start leder Sverige med 207–200 efter första dagen. På damsidan leder Sverige med 103–80 samtidigt som herrarna ligger under med 104–120.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.