Linus Thörnblad gjorde comeback efter sju år i höjdhoppskvalet Foto: Bildbyrån

Efter sju år: Thörnblad imponerade i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Linus Thörnblad gjorde comeback efter sju år i höjdhoppskvalet där 33-åringen var den enda som klarade kvalgränsen på två meter.

– Man ska aldrig döma själv hur det ser ut, för man ser det inte själv, men de som har sett hoppen säger att det såg väldigt bra ut, säger Linus Thörnblad till Sydsvenskan.

Det ska dock vara minst tolv hoppare i en final och Thörnblad fick med sig ytterligare elva hoppare till lördagens final. 1,94 räckte för att nå dit.

Thörnblad var säker på sin kapacitet och gick in på 1,90 som han var riktigt högt över. Även 2,00 gick galant och när världshopparen Fabian Delryd, med ett personligt rekord på 2,33 från i år inte kan vara med på grund av skada, är Thörnblad en av de hetaste aspiranterna till guldet.

Avslutade karriären i förtid på grund av depression

– Det är fantastiskt roligt. Han fick ju inte avsluta karriären som han ville utan gick in i en utmattningsdepression. Det är tufft gjort, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Thörnblad, som var samtida med Stefan Holm, jagar dessutom sitt första SM-guld utomhus. 

Hans personliga rekord utomhus ligger på 2,36, satt i EM-finalen i Göteborg 2006 då Thörnblad slutade fyra. Vid inomhus-SM i samma stad året därpå satte Thörnblad personligt rekord inomhus med ett hopp över 2,38.

Sydsvenskan: Är det en comeback som tar slut i helgen i Eskilstuna, eller har du fått en nytändning?

– Jag har inte tänkt längre än till lördag och en SM-final, jag får ta det där och då och se var det hamnar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.