Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wilfried Happio.

”En man kom från ingenstans och kastade sig över honom”

Uppdaterad
Publicerad

Den franske häcklöparen Wilfried Happio blev överfallen och misshandlad under uppvärmningen inför de franska mästerskapen.

20 minuter senare gick fransmannen ut och slog personbästa och säkrade en VM-plats.

– Jag vill inte prata om det som hände. Känslorna var bra under loppet, jag är glad att jag lyckades, säger Happio enligt RMC Sport.

Det var under uppvärmningen inför finalen på 400 meter häck som Wilfired Happio blev påhoppad och misshandlad av en person som tagit sig in på tävlingsområdet.

– Någon hoppade på Happio och slog honom. En man kom från ingenstans och kastade sig över honom. Jag är helt mållös, det är en enda stor röra. Det är upprörande. Men mannen blev arresterad och Wilfried mår okej, säger tränaren Olivier Vallaeys till L'Equipe.

”Vill inte prata om det”

Men trots att Happio hostade blod och blödde från näsan så genomförde han finalen med ett plåster och ett pannband över sitt vänstra öga. Men det verkar inte ha påverkat honom nämnvärt då han både vann loppet och noterades för ett personbästa.

– Jag vill inte prata om det som hände. Känslorna var bra under loppet, jag är glad att jag lyckades, säger Happio enligt RMC Sport.

Individen som misshandlade Happio har blivit gripen, men några motiv till misshandeln är inte kända i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.