Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

En vecka efter VM – blek tävling av Simon Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

Simon Pettersson var långt ifrån VM-formen på GP-tävlingen i Söderhamn. Diskuskastaren hade tre kast i nät och slutade på andra plats med 62,35 som längsta resultat. 

– Det är riktigt dåligt, sammanfattar han det själv.

VM i Eugene slutade med en femteplats för Pettersson och ett säsongsbästa i kvalet med ett kast som mätte 68,11.    

Men i Söderhamn, på dagen en vecka efter diskusfinalen i VM, blev det inte längre än 62,35 för den svenske diskuskastaren vars säsong fram till VM varit rätt knackig.

”Blir pannkaka av alltihop”

I kvällens tävling hade han dessutom tre ogiltiga kast som gick i skyddsnätet runt ringen och slog vid ett tillfälle frustrerat ut med armarna. Vann gjorde Robert Urbanek från Polen som kastade 62,46. 

– Jag kan inte säga jag är nöjd på något vis, jag hade hoppat kunna prestera bättre, säger Pettersson efteråt i SVT:s sändning.  

– Det är mycket tekniskt i dag som inte fungerar. Jag hittar inte rätt i starten, får lite lätt sving och missar i mitten och så blir det bara pannkaka av alltihop.   

Nu väntar några dagar hemma i uppländska Sixarby, innan Petterson laddar om för SM i Växjö och därefter EM i München som inleds den 11 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.