Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den galna avslutningen på VM:s sista gren. Foto: Bildbyrån/TV4

Enorm avslutning av Bol gav Nederländerna guldet

Uppdaterad
Publicerad

Nederländerna såg ut att vara avhängt när det återstod 150 meter av damernas 4x400 meter. Men ett enormt upplopp av Femke Bol gjorde att Nederländerna kunde vinna och häckspecialisten tog sitt andra guld.

– Jag tänkte: ”Den här gången har jag dem. Jag måste fortsätta att gå för det, vi ska klara det.” Det är bisarrt att vi kan sluta som världsmästare, säger Bol och kan knappt tro att det är sant till nederländska NOS.

Bol tog in meter för meter på ledande Jamaica med Stacey Ann Williams som stumnade allt mer. Med tre meter kvar passerade Bol Williams och kunde säkra segern och sprang rakt i armarna på lagkamraterna Eveline Saalberg, Lieke Klaver och Cathelijn Peeters efter nationsrekordet 3.20,72. Jamaica säkrade silvret strax före Storbritannien.

Friidrotts-VM

– Det var ett av mina viktigaste lopp i karriären och det är första gången som vi är världsmästare och det gäller för alla av oss där varje hundradel räknades, säger Bol enligt Reuters.

”Chockad över att det blev guld”

Cathelijn Peeters växlade över till Bol.

– Om jag ska vara ärlig så hade jag varit nöjd med ett brons, sedan insåg jag att vi kunde ta ett silver och blev chockad över att det blev ett guld, säger hon.

När mästerskapet inleddes förra lördagen med 4x400 mixedstafett ramlade just Bol i ledning tre meter före målet och laget diskades eftersom pinnen tappades. I veckan tog Bol ett överlägset guld på 400 meter häck med supertiden 51,70.

USA diskades i försöket efter en överväxling mellan sträcka tre och fyra.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet