Erica Jarder tar paus. Foto: Bildbyrån.

Erica Jarder tar en paus: ”Jag behövde ett litet break”

Uppdaterad
Publicerad

I somras slog Erica Jarder, 34, till med det längsta hoppet på fem år.

Men nu är framtiden oklar – hon har problem med motivationen på grund av coronapandemin.

– Man får stanna upp på något sätt. Men det behöver inte vara negativt heller, säger Jarder till Värmlands Folkblad.

I juni i fjol hoppade Erica Jarder 6,61 meter. Det var hennes längsta hopp på fem år.

På grund av coronapandemin var 2020 ett märkligt år för många idrottare, även Erica Jarder. Det blir ingen inomhussäsong för Jarder, som har motivationsproblem.

Bakgrunden till beslutet är covid-19.

– Jag kände nog att jag behövde ett litet break och alla coronaoroligheter har satt sig lite på motivationen så det kändes som att det här var det bästa. Att ta ett litet break och träna lite annat och få lite avstånd till det och hitta tillbaka till hungern igen liksom. Det var så jag kände. Idrotten ser lite annorlunda ut i coronatider, säger hon till Värmlands Folkblad.

”Man får stanna upp”

Jarder tror inte att hon har varit ensam med motivationsproblem.

– Man får stanna upp på något sätt. Men det behöver inte vara negativt heller. Det kan vara att man tar ett litet längre break och stannar upp och utvärderar saker eller gör saker lite annorlunda än vad man brukar göra. Det är inte alltid negativt att ändra, så man ska alltid vara öppen för att det för med sig positiva förbättringar. Men det är nog många som kämpar med motivationen, säger längdhopparen.

Jarder vet inte när hon tävlar nästa gång, hon har inte satt någon långsiktig planering. Men 34-åringen hoppas vara tillbaka när utomhussäsongen drar igång i juni. Och då ska motivationen vara på topp.

MER FRIIDROTT: Andreas Kramers tre löpningstips

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.