Fifa vid EM i Amsterdam förra året. Lagkamraten Adel Mechaal blev av IAAF avstängd för att ha missat ett dopningprov i slutet av förra året. Foto: TT.

Europamästare släpptes ur arresten

Uppdaterad
Publicerad

Den spanske Europamästaren på 5 000 m från Amsterdam förra året, Ilias Fifa, 28, och åtta andra friidrottare släpptes i dag. De greps i onsdags i en dopningsräd av spansk polis.

Polisen slog till i en samordnad aktion runt om landet. Redan i juni fick polisen upp spåret. De misstänks ha använt ”medicin som utgör en betydande fara för hälsan”, skriver Reuters.

De är fortfarande under utredning och måste inställa sig i domstolen två gånger i månaden, har fått passen beslagtagna och får inte lämna landet.

Spanska förbundet fick inget veta

Det spanska friidrottsförbundet fick reda på tillslaget via media och kallade till krismöte.

Fifa, som bor i utkanten av Barcelona, föddes i Marocko och fick spanskt medborgarskap 2015. Det här är bara ett av många fall där friidrotten kämpar emot stora dopningsproblem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.