En ovan andraplats blev det för Daniel Ståhl i Berlin Foto: Bildbyrån

Första förlusten mot internationellt motstånd för Ståhl

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl hade inte sin bästa dag i Berlin.

Bara två godkända kast blev det för svensken som hade 65,89 som bäst.

Första förlusten mot internationellt motstånd var ett faktum när VM-17-vinnaren Andrius Gudzius slog till med 66,72 i sista kastet.

– Det är extremt dåligt. Jag är inte alls nöjd, säger Ståhl till Aftonbladet.

Diskuskastarna fick inleda dagens friidrottsgala i Berlin och i startfältet fanns två svenskar, Simon Pettersson och Daniel Ståhl. Med undantag för Kringelkastet i Södertälje i juni, där Ståhl inte registrerades för ett enda resultat, har svensken vunnit varenda tävling han ställt upp i denna säsong.

”Dålig dag på jobbet”

Den sviten bröts i dag när 28-åringen hade blott två godkända kast av sex i Berlin, bästa kastet blev hans andra på 65,89 vilket räckte till en andraplats.

– Jag har ingen annan förklaring än att det var en dålig dag på jobbet. Allt var perfekt men jag tävlade inte tillräckligt.

Simon Pettersson, som även han visat fin form denna säsongen, kom inte heller upp i tidigare visad nivå. 65,78 blev det för Pettersson vilket var dagens fjärde längsta.

VM-vinnaren från 2017, Andrius Gudzius, tog ledningen i tredje omgången och utökade sedan med sistakastet. 66,72 mätte vinnarkastet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.