Frida Karlsson osäker på start: ”Problem med en benhinna”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson är segertippad i Lidingöloppet.
Men längdstjärnan dras med skadeproblem som hotar starten.
– Jag hoppas verkligen att jag kan ställa upp, säger hon.

Frida Karlsson ställer upp i lördagens klassiska terränglopp Lidingöloppet på 30 kilometer. Och enligt experten A Lennart Julin har det 20-åriga stjärnskottet goda chanser.  

– Det känns som att startfältet ligger på en nivå som gör att hon nog ska kunna hänga med där framme, säger han men Karlsson är mer återhållsam.

– Nu blir det en helt annan konkurrens. Tidigare har jag sprungit i min egen åldersklass och nu springer jag mot bra löpare, det vet jag. Det är inte det här jag tränar för, det är väldigt sällan som jag springer platt, fort och så här långt och i hög fart, så jag vill bara hitta en bra känsla i kroppen och njuta av fin löpning.

Hon tänker dock inte ställa upp och sedan gå på halvfart.

– Nej, absolut inte. Om jag bestämmer mig för att starta, då kör jag. Om det då gör alldeles för ont, då är det inte värt att riskera något.

Orosmoln inför starten

20-åringen var en framgångsrik löpare på ungdomsnivå. Hon har vunnit lilla Lidingöloppet nio gånger och har också varit med friidrottslandslaget i både ungdoms-EM och Finnkampens ungdomslandskamp. Julin tror på en tid runt 1,55 för längdåkaren.

Men nu har det dykt upp en del orosmoln på horisonten.

– Jag hoppas verkligen att jag kan ställa upp i morgon. Jag har haft problem med en benhinna men om jag kan ställa upp ser jag verkligen fram emot 30km, säger Frida Karlsson.

Kommer du hålla igen i morgon?

– Nej, absolut inte. Jag bestämmer mig ikväll om jag kör i morgon, sen kommer jag att köra hundra procent om jag startar.

Förra årets succékomet i skidspåren fick även en del frågor om läget i längdlandslaget efter alla rockader.

– Det är lite krångligt, det är det. Jag kände lite samma som Charlotte (som var chockad över att Jonas fick gå). Jag trodde att Jonas skulle få stanna men det fick han inte. Men jag har mest kontakt med tränarna så jag har inte påverkats så mycket och känner mig säker på att vi kommer att ha ett bra team i november, säger hon.

Hör Frida Karlsson tips inför Lidingöloppet här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer