Simon Pettersson. Foto: Bildbyrån

OS-silvermedaljören Simon Petterssons drama – taxin började att brinna

Uppdaterad
Publicerad

Han åkte taxi till hotellet.

Då började OS-silvermedaljören Simon Petterssons skjuts att brinna under träningslägret i Montenegro.

– Blev lite orolig när lågorna började att komma, säger han till SVT Sport.

Friidrottslandslaget befinner sig nu i 20-gradigt varma och montegrinska kuststaden Bar. Samtidigt som SVT Sport anlände till det VM-förberedande träningslägret, inträffade ett dramatiskt bilhaveri som kunde slutat illa för Simon Pettersson – regerande olympisk silvermedaljör i diskus – och hans tränare Vésteinn Hafsteinsson.

– Vi hade precis varit och tränat på gymmet, och så kom vi tillbaka i taxi. När Vésteinn satt och betalade i bilen så började det att ryka ur motorhuven. Och man ser hur han som körde oss fick panik, han springer ut och kastar upp bakluckan och börjar leta efter en brandsläckare. Det tog ju eld till slut, berättar Simon Pettersson.

Vad gjorde du då?

– Vi försökte backa ifrån bilen. Efter någon minut kommer en annan man med en vattenslang och verkligen dränker hela huven. Och när vi såg att han kom med slangen så kändes det rätt lugnt.

Aldrig orolig?

– Nja, blev lite grann när lågorna började att komma.

Ingen kom till skada, och efter en stund kunde taxichauffören köra iväg från hotellet.

Simon Pettersson har redan kvalificerat sig till sommarens friidrotts-VM i Eugene, Oregon. Dessutom, en månad senare, avgörs utomhus-EM i München i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.