Armand Duplantis hoppade i Lievin i februari i år. Foto: Bildbyrån

Friidrottsgalor planeras i 12 länder trots corona

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottens globala inomhustour siktar i vinter på att erbjuda utökade tävlingsmöjligheter. Totalt planerar man för 26 galor utspridda i 12 länder i Europa och Nordamerika, med tillägget att programmet än så länge är preliminärt på grund av coronapandemin.

Galorna är uppdelade i tre olika kategorier – guld, silver och brons – och den första galan med guldglans blir i tyska Karlsruhe den 29 januari. Där finns herrarnas stavhopp på programmet, precis som i franska Lievin (9 februari) och polska Torun (17 februari).

Det är inte klart hur svenske världsrekordinnehavaren Armand Duplantis tänker lägga upp den kommande inomhussäsongen, men det var just i Torun i februari i år som 20-åringen slog världsrekord för första gången när han klarade 6,17. I Lievin hoppade Duplantis 6,07 bara dagar efter sitt 6,18-hopp i Glasgow.

En svensk gala, i bronskategorin, finns i tävlingsschemat nästa år. Spåret GP ska avgöras i Sätrahallen i Stockholm den 31 januari.

ARKIV: Duplantis hoppar 6,17 (10 februari 2020)

Schema för galorna i kategori ”guld”

29 januari – Karlsruhe, Tyskland

6 februari – Boston, USA

9 februari – Lievin, Frankrike

13 februari – New York, USA

17 februari – Torun, Polen

24 februari – Madrid, Spanien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.