Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tori Bowies död sörjs på sociala medier av flera friidrottare. Foto: @lolojones på Instagram/Bildbyrån

Friidrottsstjärnorna sörjer Tori Bowie

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelades att VM-guldmedaljören på 100 meter 2017, Tori Bowie, gått bort – 32 år gammal.

Efter beskedet har kondoleanserna strömmat in.

”Mitt hjärta krossas”, skriver sprintstjärnan Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Bowie tävlade senast den 4 juni 2022 då hon sprang 200 meter i Montverde, USA. Hennes senaste stora mästerskap var i Doha 2019.

Utöver det individuella VM-guldet 2017 var hon också med i stafettlaget som tog guld för USA på samma VM. På OS i Rio de Janeiro tog hon också ett stafettguld, ett silver på 100 meter individuellt och ett brons på 200 meter.

”Mitt hjärta krossas”

Beskedet om hennes död sörjs nu av många av hennes tidigare konkurrenter.

”Mitt hjärta krossas av sorg när jag tänker på Tori Bowies familj. Hon var en sann idrottare och en riktigt ljuskälla. Din energi och ditt leende kommer alltid finnas kvar hos mig. Vila i frid”, skriver den trefaldiga OS-guldmedaljören Shelly-Ann Fraser-Pryce (som tog VM-guld på Bowies sista VM 2019) på Twitter.

”Var svårt för henne”

Instagram har den dubbla VM-guldmedaljören på 60 meter häck, Lolo Jones, lagt upp en bild och en video på duon tillsammans och skriver att de tillbringade mycket tid tillsammans då de spelade in ett TV-program.

”När kameran inte var påslagen berättade hon en del om vad hon gick igenom. Hon hade nått stora olympiska framgångar, men hade en del som pågick utanför idrotten, och det var svårt för henne att springa”, skriver Jones, och skickar en uppmaning till USA:s olympiska kommitté:

”Jag hoppas att USA:s olympiska kommitté gör mer för att hjälpa idrottare psykiskt, mentalt och ekonomiskt. Jag tackar hennes familj för att ha skapat en så pass vacker person. Jag ber för att ni ska få Guds stöd under denna tid. Sprint-familjen sörjer en oerhörd förlust. Vila i frid”, Tori.

Den amerikanske trestegs- och längdhopparen Will Claye har även han varit i landslaget under samma tid som Bowie.

”Länge leve mästaren, systern, dottern, modellen och så mycket mer”, skriver han på Twitter, tillsammans med ett blått hjärta och en bild på en leende Bowie.

SE MER: Tori Bowie död – blev 32 år

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sprintern Tori Bowie död – blev 32 år gammal Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.