Angelica Bengtsson har fått klartecken att tävla i Berlin i augusti. Foto: Bildbyrån

Fyra nya svenskar klara för friidrotts-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förbundskapten i friidrott, Karin Torneklint, har tagit ut fyra nya namn till i EM i Berlin i augusti. Det gäller stavhopparen Angelica Bengtsson, medeldistanslöparna Andreas Kramer och Kalle Berglund samt höjdhopparen Erika Kinsey.

Den 6 augusti inleds friidrotts-EM i Berlin och idag fick ytterligare fyra svenska namn klartecken för att delta i mästerskapet. Angelica Bengtsson har belönats med en EM-biljett efter två bra tävlingar den senaste veckan. Under söndagens Diamond League-gala i Stockholm slog hon till med årsbästa på 4,65 meter.

– Den hoppningen hon gjorde imponerar otroligt mycket. Var helt säker på att hon skulle fixa svenskt rekord men hon får ta det nästa tävling, säger Torneklint till friidrott.se.

Friidrotts-EM

Erika Kinsey slutade trea i höjdhoppstävlingen och tangerade sitt årsbästa på 1,94 meter, tre centimeter från hennes personbästa.

– Jag har först velat avvakta i höjd eftersom det är många som har chansen. Men Erika har visat flera gånger att hon är given, säger Torneklint.

Dessutom är båda medeldistanslöparna Andreas Kramer och Kalle Berglund uttagna.

– Båda har sprungit nästan på svenskt rekord och klarat EM-kvalgränsen två gånger.

Svenskarna som är klara för EM

800m

Andreas Kramer 97 Sävedalens AIK

1500m

Kalle Berglund 96 Spårvägens FK

3000m

Napoleon Solomon 94 Turebergs FK

5000m

Meraf Bahta 89 Hälle IF

10000m

Meraf Bahta 89 Hälle IF

Marathon

Mikael Ekvall 89 Strömstad LK, Isabellah Andersson 80 Hässelby SK, Hanna Lindholm 79 Huddinge AIS, Mikaela Larsson 85 Spårvägens FK, Cecilia Norrbom 88 Spårvägens FK, Malin Starfelt 86 Runacademy IF

Höjdhopp

Fabian Delryd 96 Täby IS

Erika Kinsey 88 Trångsvikens IF

Stavhopp

Armand Duplantis 99 Upsala IF, Lisa Gunnarsson 99 Hässelby SK, Angelica Bengtsson 93 Hässelby SK

Diskus

Daniel Ståhl 92 Spårvägens SK

Fredrik Samuelsson 95 Hässelby SK

Kula

Fanny Roos 95 Athletics 24 Seven

Slägga

Ida Storm 91 Malmö AI

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet