Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Grete Ahlberg tog SM-guld i slägga – trots tung tid efter VM

Uppdaterad
Publicerad

Grete Ahlberg gjorde succé under VM och nådde där en finalplats i slägga.

I dag tog hon ett väntat SM-guld, och berättade efteråt att det varit en tung tid efter VM.

– Jag har dippat totalt, mentalt och fysiskt, sade hon.

Grete Ahlberg tog sig sensationellt till släggfinalen i VM – och väl där bjöd hon på ett nytt 70-meterskast och slutade på nionde plats.

I dag försvarade hon sitt SM-guld, men berättade efteråt att det varit en jobbig tid efter VM-succén.

– Jag är helt sjukt glad, faktiskt. Efter VM har jag dippat totalt. Mentalt och fysiskt var jag helt utammattad och jag spenderade mycket, mycket mer tid än vad jag trodde till återhämtning, sade hon.

Fyra meter från personligt rekord

Segerresultatet blev 66,50. Det var över fyra meter kortare än personbästat hon noterades för under VM.

– Ska vi diskutera siffror vill jag helst inte snacka om dem, men det är SM – det handlar om placering, säger hon, och berättar att hon inte är så oroad för formen inför stundande EM i München:

– Dagarna innan SM kände jag att det är alldeles för sent inpå. Jag tillbringade kanske fem dagar efter VM med att bara sova och sen långsamt komma tillbaka till träning när jag var belastad i muskler och leder. Så jag är ganska nedtränad just nu. I förrgår kände jag för första gången att jag kanske kan rädda upp det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.