Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Trulsson, 16, tog SM-guld på 200 meter. Foto: SVT

16-årige William Trulsson tog SM-guld på 200 meter: ”Vilken löpning!”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året sprang William Trulsson 200 meter på 23,06.

I år har han sänkt sitt personbästa med över två sekunder.

I dag vann han SM-guld – för seniorer.

– Vilken löpning han bjuder på, utbrister SVT Sports expert Alhaji Jeng.

MAI-löparen Wiliam Trulsson, blott 16 år gammal, började springa 200 meter först i fjol och noterades då för 23,06 som bäst.

I år har Trulsson, som bröt knäet för ett par år sedan, haft en raketartad utveckling och sänkt sitt personliga rekord till 20,92 – och i dag vann han SM-guld i sin första SM-final med en segertid på 20,95.

– Egentligen kom jag hit för att förhoppningsvis slå ”pers” och ha kul, men jag klagar inte på en guldmedalj, säger han med ett leende till SVT Sport.

”Vilken elegans!”

SVT Sports expert Alhaji Jeng var mäkta imponerad när han såg Trulssons löpning, som innebar en exceptionell upploppsraka där han gick förbi resten av fältet.

– Titta på löpningen, vilken elegans, utbrast han.

– Man ska inte säga för mycket, men han kan vi i framtiden få se springa fina tider. Ojojoj vilken löpning. När man ser den här elegansen... Han springer inte på kraft, han springer bara på elasticitet och teknik!

Resultat

1) William Trulsson, Malmö, 20,95, 2) Zion Eriksson, Falu, 21,08, 3) Desmond Rogo, Uppsala, 21,24, 4) Filip Schwartz, Mölndal, 21,51, 5) Alvin Reinebo, Örebro, 21,60.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.