Abeba Aregawi efter semifinalen i VM 2015. Foto: Bildbyrån

Hammarby i krismöte om Aregawi

Uppdaterad
Publicerad

Det stormar kring Abeba Aregawi. Efter uppgifterna om att hon lämnat motstridig information till myndigheter ska nu Hammarby hålla ett extrainsatt styrelsemöte för att hantera frågan.

Enligt Expressen granskar Skatteverket den svenska löparstjärnans deklarationer från åren 2010-2013. Hon deklarerade inga inkomster då, och ska nu ha fått ett skattetillägg på 11 000 kronor.

Hon ska också ha lämnat felaktig information till Migrationsverket när hon ansökte om svenskt medborgarskap, och ha uppgivit för Skatteverket att hon aldrig har bott i Sverige, tvärtemot vad hon och hennes man samt klubben Hammarby tidigare har sagt offentligt.

Extra styrelsemöte

Nu skriver Hammarby friidrott på sin hemsida att klubben kommer att hålla ett extra styrelsemöte i början av den här veckan med anledning av tidningens uppgifter om Aregawis deklarationer.

Så här skriver ordföranden Ingvar Åström:

”Med anledning av det media i helgen avhandlat angående innehållet i Skatteverkets omprövningsbeslut av Abeba Aregawis deklarationer under inkomståren 2010 – 2013 och de uttalanden som gjorts i olika forum i samband med detta så har styrelsen beslutat att hantera frågan under ett extra styrelsemöte i början av denna vecka för att gemensamt sätta sig in Abeba-ärendet och dess konsekvenser för vår förening.

Efter styrelsemötet kommer vi här på vår hemsida att publicera styrelsens syn och ställningstagande.”

”Jävla misslyckande”

Tränaren Per Synnerman har fått lämna klubben och har tidigare kallat Aregawis tid i Sverige för ”ett stort jävla misslyckande för svensk friidrott”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer