Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Ingebrigtsen vann på Diamond League-finalen i Zürich. Foto: TT

Ingebrigtsen fyllde prisskåpet med saknad diamant

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen har vunnit allt som går att vinna vid stora mästerskap: OS, VM och EM.I dag fyllde han enda luckan för diamanten i prisskåpet med att vinna Diamond League-finalen på 1500 meter.

– Lite bittert att säsongen är över när jag känner mig så bra, säger Ingebrigtsen till NRK.

Ingebrigtsen gick i rygg på haren Matthew Ramsden som rusade iväg första varvet på 54,19. Tempot sjönk något under andra och tredje varvet innan norrmannen skakade av sig enda hotet Timothy Cheruiyot strax innan upploppet.

Norrmannen hade god kontroll och vann på världsårsbästat 3.29,02 – att jämföra med personrekordet 3.28,32 från OS-finalen förra året.

Nu lägger 21-åringen ner säsongen och tar sikte på nästa år.

– Det är mycket arbete som ska läggas ner för att jag ska vara i samma form när sommaren kommer 2023 men så är det, säger Ingebrigtsen, som nästa år har ett utomhus-VM i Budapest (en pandemieffekt) som det stora målet.

Finns världsrekordet inom räckhåll (3.26,00)?

– Nja, jag får försöka springa under 3.28 först sedan får vi se. Jag hoppas få chansen att springa fort på flera tävlingar nästa år, säger Ingebrigtsen till svenska C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.