Kajsa Bergqvist: ”Man blir fullkomligt mörkrädd”

Uppdaterad
Publicerad

Dopningsskandalerna inom friidrotten har avlöst varandra den senaste tiden.

Nu kräver SVT:s expert Kajsa Bergqvist bättring från det internationella förbundet, IAAF.

”Om friidrotten någonsin ska komma ur den här cirkeln av negativa rubriker måste de gå till botten med allt”, säger hon.

Så sent som i dag rapporterade The Sunday Times att IAAF har mörkat nya uppgifter om massdopning. Det var den senaste i raden av tunga avslöjanden som skakat friidrotten inför VM i Peking som börjar på lördag.

– Man blir fullkomligt mörkrädd när man hör såna här resultat. Stämmer det dessutom att det har mörklagts är det en riktig skandal, sade SVT:s expert Kajsa Bergqvist när hon gästade ”Sportspegeln” under söndagskvällen.

Friidrotts-VM

– IAAF måste ta ordentlig ställning. Det är klart att de inte vill skylta med såna här siffror, det är dålig publicitet för friidrotten, men om man någonsin ska komma ur den här cirkeln av negativa rubriker måste de gå till botten med allt. Det hoppas jag verkligen att de gör nu, säger Bergqvist.

Se hela klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet