Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Karlström: ”Det är en sagolik avslutning”

Uppdaterad
Publicerad

Han hoppades på en guldmedalj in i det sista – men spanjoren Alvaro Martín blev till slut för svår att tas med.

– Men jag knep ett silver i alla fall. Bragden i München, säger Perseus Karlström till SVT Sport.

Trots att Perseus Karlström hade ett till synes för långt avstånd upp till ledande Alvaro Martín med kilometern kvar att vandra så blev det en spännande avslutning på EM:s 20-kilometerslopp.

– Jag hoppades verkligen att Alvaro skulle få en till varning på slutet. Han går i mål med två röda och har fått tillsägelser från varenda domare så jag hoppades verkligen in i det sista att han skulle få ett tidstillägg men så blev det inte, men jag knep ett silver i alla fall. Bragden i München, säger Karlström som var ruskigt nöjd med sin egen insats.

– Att kunna komma tillbaka efter att ha svimmat på 35:an... det är en sagolik avslutning, helt klart, säger Karlström som hade en del problem under loppet.

– När Martín bryter loss kör han en kilometer jättefort, samtidigt hade jag lite håll så jag kunde liksom inte svara riktigt. Det är lite synd att jag inte kan vinna i dag men Alvaro är riktigt bra och jag är nära max.

Silvermedaljen var hans tredje mästerskapsmedalj på drygt fem veckor.

– Jag har tagit medalj på varenda mästerskap i år. Det är bara OS-medaljen som saknas nu, säger Karlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.