Khaddi Sagnia har inte tävlat på över två månader. Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia: ”En chansning att åka till VM”

Uppdaterad
Publicerad

Inte en tävling sedan den 4 juni.

Khaddi Sagnia mår bättre och ska till VM, men uppladdningen har varit kaosartad.

– Det är en chansning att åka, säger den 29-åriga längdhopparen.

I tisdags tog förbundskapten Kajsa Bergqvist ut den rekordstora svenska truppen till friidrotts-VM i Budapest som avgörs 19–27 augusti.

Sagnia var ett av namnen på listan, men tanken att behöva skippa världsmästerskapet har slagit henne.

– Definitivt. Det har varit 50/50. Men så länge det känns bra är det aktuellt, säger hon.

Sedan den där tävlingen i Grekland för två månader sedan har 29-åringen kämpat med att få ordning på sitt ena knä.

Svullnad i knä

En irritation resulterade i en reaktion i form av en svullnad, en svullnad som i sin tur hållit henne borta från tävlingar sedan dess.

– Det har varit jobbigt och väldigt tråkigt, man har inte vetat exakt hur lång tid knäet behöver för att svullnaden ska gå ner. Man har fått vänta, därför har jag varit tvungen att ställa in tävlingar för att jag inte varit redo.

– Uppladdningen har verkligen inte sett ut som jag har velat. Det har varit mycket kaos på vägen.

Hon tillägger:

– Det är först för bara några dagar sedan som jag har börjat springa lite. Det är en chansning att åka, självklart. Men kroppen har känts bra på sistone, vilket har varit väldigt skönt.

”Mirakel kan hända”

Sagnia är medveten om att tiden är knapp för att komma i form till VM i Budapest.

– Samtidigt har jag ändå haft en bra bakgrund med träning innan det här uppstod. Det är det som gör att jag ändå har hoppet uppe på något sätt.

– Nu är det bara hålla tummar och tår och så får jag göra mitt bästa. Jag vet vad jag har haft för bakgrund innan VM, jag måste ta hänsyn till det och ärligt talat vara beredd på vilket resultat som helst.

29-åringen jagar fortsatt sin första VM-medalj och med tanke på den senaste tidens skadeproblematik sänks även målsättningen inför världsmästerskapet i Ungern.

– Jag kommer definitivt inte att hålla tillbaka. Vi vet alla att mirakel kan hända. Men utifrån det som har varit så är det inte optimalt att jag jagar medalj, sedan får vi se vad det blir. Men en finalplats får jag börja med, sedan får man ta det därefter.

Kajsa Bergvist om Khaddi Sagnia i VM: ”Tuff utmaning”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia är redo inför VM i Budapest. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.