Kim Amb avslutar säsongen på grund av en axelskada. Foto: Bildbyrån

Kim Amb avslutar säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Kim Amb har dragits med en axelskada.

Nu meddelar friidrottsstjärnan att han avslutar säsongen.

– Den här säsongen är tyvärr borta innan den hann starta, säger han till P4 Uppland.

Spjutkastaren Kim Amb var tvungen att avsluta säsongen tidigt förra året efter en jobbig axelskada vilket innebar att han missade EM.

Nu verkar friidrottsstjärnan gå samma öde till mötes. Amb meddelade under tisdagen att hans säsong är över i förtid då axelskadan från förra sommaren inte ville läka och att han därför tvingades till operation.

– Det är givetvis tråkigt. Jag har ingen inomhussäsong så det ärutomhussäsongen man ser fram emot, att få börja tävla igen. Men detgick inte. Jag har försökt komma tillbaka på alla sätt och vis utanatt operera, säger han till P4 Uppland.

– Jag har byggt upp alla strukturer runt omkring men jag hade fortfarande känslan av instabilitet, så vi tog beslutet att fixa det. Det var tur för det var saker som var paj. Det blev ett ganska stortingrepp så den här säsongen är tyvärr borta innan den hann starta.

Nu siktar han på att vara helt frisk inför nästa säsong.

– Nästa säsong ska jag vara tillbaka, det är målet och förutsättningarna ska vara bra för det. Nästa år är stort det är ett OS-år.

MER FRIIDROTT: Irene Ekelund: ”Jag ska ta det svenska rekordet”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Irene Ekelund att hon nu är redo för comeback på löparbanorna. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.