Fredrik Samuelsson får uppbackning av SVT:s expert Carolina Klüft. Foto: Bildbyrån

Klüft förstår Samuelssons frustration

Uppdaterad
Publicerad

Carolina Klüft menar att hon har förståelse för Fredrik Samuelssons frustration över att mångkampen många gånger prioriteras bort i olika rum.
– Klart att det är härligt att man får vara med och visa upp sig i andra sammanhang än undanskymda tävlingar, sa SVT-experten under Diamond League-tävlingen från Paris.

Det var i veckan som mångkamparen Fredrik Samuelsson författade ett långt Facebook-inlägg där han uttryckte missnöje över hur lite och hur sällan som sju- och tiokampen får ta plats.

Inlägget fick stor spridning och nådde dessutom ut till Friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson.

– Vi kommer sätta oss ner framöver, någon gång under kommande veckor och gå igenom olika önskemål, sa Olsson till SVT Sport.

Under lördagens Diamond League-tävling i Paris tog SVT-experten Carolina Klüft upp Samuellssons kritik och gav den åttafaldige SM-mästaren rätt.

– Jag förstår Fredrik och hans frustration, även om jag inte upplevde samma sak så vet jag och kände att sju- och tiokamp inte var lika prioriterat. Vi hamnade i skymundan. Mångkamps-SM var lågt prioriterat och var inte alltid kul. Jag själv prioriterade inte det för det var en tävling som var avslagen, sa Klüft som också var inne på hur mångkamparna inte konkurrerar med friidrottarna på friidrottsgalan.

– Men där verkar det som att de ska ta och lyssna på idrottarna, ta ett beslut och göra något åt det. Är man tiokampare satsar man helhjärtat så då är det klart att man vill vara med och visa upp sig i andra sammanhang än undanskymda tävlingar. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer