Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Favoriten Noah Lyles tog guld på herrarnas 200 meter. Foto: TV4 Play

Lyles tog hem 200 meter och fixade dubbeln

Uppdaterad
Publicerad

Noah Lyles följde upp guldet på 100 meter med att vinna även 200 meter och försvarade guldet från Eugene förra året. Lyles vann på 19,52 och vann överlägset  även om det dröjde innan han gick ifrån övriga fältet.

– Att vinna dubbla guld var ett av målen. Jag ville visa att jag är annorlunda och i dag visade jag det. Jag är dubbel mästare, säger Lyles enligt Reuters.

Efteråt gick Lyles runt och visade segertecknet med två fingrar i luften. Den unge amerikanske landsmannen Erriyon Knigthon var tvåa med 19,75 och Botswanas Letsile Tebogo fixade en ny medalj med att ta bronset på 19,81.

Friidrotts-VM

Knighton siktar på OS-guld i Paris

– Om jag kan fortsätta på samma sätt kanske det blir jag som vinner guld nästa år, säger Knighton som då har OS i Paris som det stora målet.

Andrew Hudson, som skadades i golfbilsolyckan inför semifinalen och blev omskakad och fick glassplitter i höger öga. Han fick en friplats i finalen där han slutade åtta på 20,40.

– Det var en överraskning att jag fick springa finalen, fick reda på det när jag kom hem sent från sjukhuset i går kväll. Ögat känns bättre och jag ska undersökas av en specialist och se till att allt blir bra men jag kunde springa som jag tänkt mig, säger jamaicanen.

Till resultaten.

Se höjdpunkter från friidrotts-VM på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet