Maja Åskag Foto: TT Nyhetsbyrån

Maja Åskag om nya stödet från Carolina Klüft

Uppdaterad
Publicerad

Carolina Klüft ska leda en olympisk friidrottssatsning.

Där finns multitalangen Maja Åskag som ser fram emot att få friidrottsikonens stöd.

– Inspirerande, säger hon till SVT Sport.

I kuststaden Bar i Montenegro finslipar friidrottslandslaget på formen inför sommarens stora mästerskap, VM i juli och EM i augusti. Förutom de etablerade stjärnorna i Sveriges nya gyllene generation, har elva unga löften samlats. De har blivit uttagna i friidrottens olympiska offensiv, som leds av Carolina och Patrik Klüft.

Carolina, som nu anslutit till träningslägret, ska lära känna de elva talangerna som hon ska stötta och skapa så bra förutsättningar som möjligt för. 19-åriga Maja Åskag, som vann dubbla U20-VM-guld och dubbla U20-EM-guld i längdhopp och tresteg i fjol, ingår i den spännande framtidssatsningen.

Och hon uppskattar tillskottet av Klüft.

– Det betyder jättemycket, det är så otroligt inspirerande, häftigt och framförallt kul. Vi är så otroligt många bra juniorer just nu, vi är ett bra team som tar hand om varandra. Alla pratar samma språk, alla vill samma sak. Man förstår varandra på ett helt annat sätt, säger Maja Åskag till SVT Sport.

Har Carolina varit en förebild för dig?

– När jag var liten så höll jag på med gymnastik. Men det är klart att det går ju inte att inte ha henne som förebild, både som idrottare och människa.

KLIPP: Carolina Klüft om nya rollen: ”Ett hedersuppdrag”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.