Monsterkast av svenskdoldis – längsta på 34 år. Foto: Bildbyrån

Monsterstöt av svenskdoldis – längsta på 34 år

Uppdaterad
Publicerad

Har Sverige en kulkastare av rang på gång? Ja, kanske. I dag stod den svenska talangen Wictor Petersson för den längsta svenska inomhusstöten i kula på 24 hela år. Hans 20,65 under junior-SM inomhus är 12:e längst i Europa i år.

– Det är extremt bra stämning så det är svårt att inte stöta långt. Riktigt rolig tävling, säger Petersson till Friidrott.se.

Att den längsta inomhusstöten i kula i Sverige på 24 år skulle komma under junior-SM inomhus var det kanske inte så många som hade räknat med på förhand, men så blev det.

Wictor Petersson drämde till med 20,65 i Växjö – personligt rekord, tredje längst någonsin i Sverige och längre än vad till exempel Ricky Bruch lyckades åstadkomma.

”Extremt bra stämning”

– Det är extremt bra stämning så det är svårt att inte stöta långt. Riktigt rolig tävling. Har haft många bra pass och många bra stötar den här vintern, så det betalar verkligen av sig. Jag har jobbat med rätt vinklar och att bli stark i de positionerna, säger Petersson till Friidrott.se.

– Det är bara fem centimeter från VM-kvalgränsen också så den får jag fixa i sommar, fortsätter han.

Längs av alla har Sören Tallhem stött – det gjorde han för just 24 år senare – 21,24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.