Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ashley Landis

Noah Lyles krossade personrekordet på 60 meter

Uppdaterad
Publicerad

Den trefaldige världsmästaren från VM i Budapest förra året, Noah Lyles, var det stora affischnamnet vid GP-galan i Boston. Han imponerade stort och vann 60 meter på 6,44 – en sänkning av personrekordet med sju hundradelar.

Amerikanen hade en svag start och kom förbi jamaicanen Ackeem Blake först de sista meterna. Blake var en hundradel bakom med 6,45.

– Förra året satte jag ett personrekord här och blev trefaldig världsmästare. Nu fick jag med mig ett nytt mäktigt personrekord och du vet vad det innebär?! Jag ska ge mig på allt. Vad det gäller de olympiska medaljerna så är de mina, lovar Lyles i Aftonbladets sändning.

Lyles är som starkast på 200 meter och denna insats var en styrkedemonstration.

– Jag förbättrade mig på 60 meter, som är den sämsta delen av mina lopp. Jag är farlig här ute, ler Lyles som ständigt visade upp tre fingrar för att påminna om de tre VM-gulden i Budapest för kamerorna.

Talas om att Bolts världsrekord är i fara

– Den här tiden på 60 meter gör att jag tror att han har en chans att hota Usain Bolts världsrekord på 200 meter, säger den engelskspråkige kommentatorn i Aftonbladets sändning. Bolts tid är 19,19 och Lyles amerikanska rekord lyder på 19,31 från VM 2022.

Världsrekordet på 60 meter ligger på 6,34, och sattes av amerikanen Christian Coleman i februari 2018.

Den regerande världsmästaren på 800 meter, Marco Arop, gjorde en attack mot inomhusrekordet på 1 000 meter. Kanadensaren missade med en halv sekund men är näst snabbast genom tiderna.

Personrekord av Wilma Nielsen

Klockan stannade på 2.14,74 och Arop var rejält sliten de sista 50 meterna och snubblade till lite på sargen där de gröna lamporna obönhörligt försvann iväg från honom.

25-åringen var under rekordtiden när han passerade 800 meter på 1.46,69 med ett varv kvar.

Världsrekordet håller Ayanleh Souleiman, Djibouti, på 2.14,20 från Avicii Arena i Stockholm från vintern 2016.

På 800 meter satte svenska Wilma Nielsen personrekord med 2.02,91. Hon var sjua i det täta loppet som vanns av Sammy Watson på 2.01,20

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.