• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Peter Bol. Foto: Bildbyrån

OS-finalisten Peter Bols avstängning hävs

Uppdaterad
Publicerad

Dopningsavstängningen för den australiske löparstjärnan Peter Bol, som kom fyra på 800 meter i OS i Tokyo, hävs sedan A- och B-proven inte matchade.

”Lättnaden jag känner är svår att beskriva”, säger han.

Bol testade positivt för epo tidigare i år, i ett urinprov som togs i oktober. Substansen kan användas för att öka syresättningskapaciteten.

28-åringen uppger att han aldrig tagit någon otillåten substans.

”Förra månaden berättade jag för alla att jag var oskyldig och bad alla i Australien om att tro på mig och låta processen fortgå”, skriver löparen i ett uttalande som publicerats på Twitter.

Vanligtvis brukar B-provet bekräfta resultatet av A-provet.

”Lättnaden jag känner är svår att beskriva”, säger Bol.

Australiska antidopningsmyndigheten SIA skriver i ett uttalande att B-provet inte var negativt, utan att det klassas som atypiskt. Den typen av resultat innebär att man behöver utreda ärendet vidare, och att man inte kan uppge hur lång tid det kommer att ta. Tills vidare lyfter dock SIA avstängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.