Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

OS-medaljören försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den kubanska diskuskastaren Yaimé Pérez är försvunnen. Under en mellanlandning i Miami, på väg hem från VM i Eugene, lämnade hon den kubanska delegationen, rapporterar flera internationella medier. 

Yaimé Pérez tog OS-brons i Tokyo och var en av medaljfavoriterna inför VM i Eugene. Efter att ha slutat sjua i finalen valde hon alltså att inte återvända till Kuba, utan flydde från laget under en mellanlandning i Miami.

Hon är den tredje personen ur den kubanska delegationen att lämna laget under mästerskapet. Tidigare har spjutkastaren Yiselena Ballar och sjukgymnasten Carlos González tagit tillfället i akt.

Friidrotts-VM

Tidigare i år har även olympiske guldmedaljören i brottning, Ismael Borrero, olympiske silvermedaljören i längdhopp, Juan Miguel Echevarría, och olympiske guldmedaljören i kanot, Fernando Jorge, valt att lämna den kommunistiskt styrda staten.

Enligt BBC fördoms Yaimé Pérez agerande som ”allvarlig brist på disciplin” av kubanska representanter. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet