Den portade sprinttränaren Rana Reider påstås ha tagit sig in på friidrottsarenen i Eugene för att hjälpa Marvin Bracy (höger, silver) och Trayvon Bromell (vänster, brons) inför herrarnas final på 100 meter. Foto: TT Nyhetsbyrån

Portad stjärntränare påkommen i Eugene

Uppdaterad
Publicerad

Den framgångsrike friidrottstränaren Rana Reider har nekats ackreditering till friidrotts-VM. Trots det dök han upp vid uppvärmningsområdet – innan polis tillkallades.

– Han ombads att lämna, men han vägrade, säger en talesperson för Internationella friidrottsförbundet till The Guardian.

Sprinttränaren Rana Reider, som är under utredning för sexuella ofredanden, har blivit varnad av polisen i Eugene, USA, efter att ha fått otillåten access till uppvärmningsområdet inför herrarnas final på 100 meter på friidrotts-VM.

Reider påstås ha lyckats komma in på Hayward Field (friidrottsarenan) i ett försök att hjälpa fyra av sina löpare, bland andra de slutgiltiga silver- och bronsmedaljörerna Marvin Bracy och Trayvon Bromell – trots att Reider nekats ackreditering av Internationella friidrottsförbundet (WA) med anledning av anklagelserna mot honom.

Friidrotts-VM

Säkerhetspersonal tillkallades, men även då vägrade Reider att lämna vilket ledde till att polis fick ingripa.

Vägrade att lämna

– Säkerhetspersonal upptäckte en person utan ackreditering vid idrottarnas uppvärmningsområde. Han ombads att lämna, men han vägrade. Polis tillkallades då omedelbart för att avlägsna honom från platsen, säger en talesperson för WA till The Guardian.

– När han såg att polisen kom så lämnade han. Han stoppades sedan av polis och blev tillsagd att han kommer gripas för intrång om han återvänder.

Rana Reider är sedan i november i fjol under utredning av US Center for SafeSport, en oberoende organisation som jobbar med att förhindra missförhållanden inom idrott, för sexuella ofredanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet