Rekordhoppet ger positiv EM-påverkan: ”Slipper stressen”

Uppdaterad
Publicerad

I går tog Angelica Bengtsson tillbaka det svenska rekordet i stav när hon hoppade 4,72.

Och det bådar gott inför EM i början av augusti.

– Det känns jättebra inför EM. Nu slipper jag den här stressen att klara 72, säger Bengtsson.

Det blev femte gången gillt för Angelica Bengtsson när hon satte nytt svenskt rekord i stav. Efter att ha testat fyra gånger under försommaren på rekordhöjden slog hon till i Lausanne i går.

– Jag kände att det kunde komma i Lausanne för tävlingarna innan har jag vunnit ganska tidigt och höjde sen direkt och det blev lite för högt. I Lausanne visste jag att folk skulle hoppapå 72 vilket många gjorde så det hjälpte absolut till att lugna nerverna. Man tappar respekten för höjden och sen kom det och det var väldigt skönt, säger Angelica Bengtsson.

Att hon tog tillbaka det svenska kan också ge en positiv inverkan på kommande EM i Berlin.

– Det känns jättebra inför EM. Nu slipper jag den här stressen att klara 72. Jag har ju inte behövt stressa fram en kvalgräns men det här med 72 har ändå varit en stress, säger hon.

Direkt efter rekordhoppet i går reste hon vidare till lag-SM i friidrott. Där klarade hon sin ingångshöjd 3,88.

– Jag ville gå in när det bara var en kvar för jag tänkte bara hoppa ett hopp. Jag hoppade med kortare ansats också för att inte anstränga mig för mycket. Jag ska hoppa igen på måndag och vill inte riskera något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.