Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förbundskaptenen Kajsa Bergqvist hoppas på fler medaljer framöver. Foto: Bildbyrån

Så betygsätter Kajsa Bergqvist inomhus-EM: ”Vi överpresterar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog fyra medaljer men inget guld i inomhus-EM. Förbundskaptenen Kajsa Bergqvist är nöjd med mästerskapet.

– Jag tycker att vi överpresterar, säger Bergqvist till SVT Sport.

Tre brons och ett silver blev Sveriges resultat i inomhus-EM i Turkiet. Henrik Larsson, Fanny Roos och Carl Bengtström fixade tredjeplatserna medan Thobias Montler tog en andraplats.

– Jag är supernöjd med truppen och tycker att vi överpresterar. Våra aktiva har haft en fantastisk inställning, presterat och vi har haft marginalerna med oss överlag när vi behövt det, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till SVT Sport.

”Man vill alltid ha fler medaljer”

Svenska medaljhoppen Andreas Kramer, femma på 800 meter, och Khaddi Sagnia, sjua i längdhoppet, blev utan medalj. Medan Armand Duplantis stod över mästerskapet.

– Det är klart att man alltid vill ha fler medaljer. Jag hoppas verkligen att vi kommer dit. Ju mer vi jobbar ihop och ju mer inspiration de yngre kan få av de äldre desto bättre, säger Bergqvist.

Var skulle du säga att svensk friidrott står?

– Vi har ett väldigt starkt landslag med superstjärnor och en generation som kommer underifrån så jag tycker att vi står oss bra. De etablerade stjärnorna har rutin från mästerskap och går in och presterar. Sen har vi en ung generation som är otroligt hungriga och är på väg att ta steget upp för att konkurrera i seniorsammanhang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.