Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sebastian Coe svarade på SVT Sports frågor Foto: Bildbyrån

Sebastian Coe: ”Kan aldrig separera politik och idrott”

Uppdaterad
Publicerad

I går ställde Sebastian Coe in en intervju med SVT Sport, då vi ville prata dopning och mänskliga rättigheter.
Men på dagens presskonferens kunde IAAF:s ordförande inte fly.
Då försvarade han åter valet att låta Qatar arrangera VM.
– Idrotten är den bästa diplomaten, sade han.

Beslutet att låta Qatar arrangera friidrotts-VM, trots de stora bristerna landet har när det gäller mänskliga rättigheter, har varit högst ifrågasatt av många.

SVT Sport skulle i går ha intervjuat ordföranden för det internationella friidrottsförbundet (IAAF) Sebastian Coe, men han ställde in den eftersom han bland annat skulle få frågor rörande dopning och mänskliga rättigheter.

”En del av livet”

Men på dagens internationella presskonferens fick vår reporter Stefan Åsberg ordet, och tog upp den inställda intervjun. Då förklarade Coe att han tror att det faktum att VM arrangeras i Qatar är positivt för landet.

– Tror du på allvar att det faktum att vi är här saktar ner utvecklingen, frågade Coe som svar på Åsbergs fråga, och fortsatte:

– Man kan aldrig separera politik och idrotten. Båda sakerna är en del av livet. Idrotten är den bästa diplomaten som vi har, och vi kommer att fortsätta att använda oss av den. Vi är inte konkurrenter, vi är kollegor.

Se den hätska ordväxlingen mellan Åsberg och Coe i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer