Ståhl om försäsongen: ”Kastade nästan världsrekord...”

Uppdaterad
Publicerad

Den 11 juni kommer Daniel Ståhl begå säsongsdebut på Bislett Games i Oslo.

Men hemma i Växjö har diskusstjärnan tränat hårt för att hålla formen.

– Jag slängde nästan världsrekord inomhus i en fotbollshall, säger han i SVT:s Hockeykväll.

Under torsdagen meddelade Bislett Games att det inte går att genomföra tävlingen som en ordinarie Diamond League-gala på grund av reserestriktionerna runt om i världen. I stället blir det en slags uppvisningstävling, den 11 juni, där en rad världsstjärnor kommer att tävla i en gala som blir en timme lång.

Daniel Ståhl kommer då att göra säsongsdebut. Förväntningarna är stora på 27-åringen efter fjolårets succéår som kröntes med ett VM-guld i september.

– Det ska bli kul att börja tävla nu igen. Jag tänker inte så mycket på coronan som pågår nu. Jag kör mitt eget race. Jag och min tränare har inställningen att kasta så långt som det bara går oavsett om det blir något mästerskap eller inte, säger han i SVT:s Hockeykväll.

Tar 320 i knäböj

Tror du på världsrekord i framtiden?

– Ja, det tror jag. Inom två år ska jag göra det. Jag slängde nästan världsrekord inomhus i en fotbollshall här i Växjö, Tipshallen. Det är 69,5 meter ungefär. Men utomhus har jag inte gjort världsrekord på träning och på tävling ännu. Det jag behöver utveckla är attackvinkeln och sen att jag är lite aggresivare i utkastet och inte så snäll som jag brukar.

Kan du berätta hur du förbereder dig för kommande tävling?

– Vi har kört stenhård grundträning och jag har lyft skivstång i fyra dagar i åtta år, säger han.

Ståhl avslöjar också att han tar 200 kilo i bänkpress och 320 kilo i knäböj.

Orsaken till varför en diskusstjärna var med i Hockeykväll beror helt enkelt på hans hockeybakgrund. I unga år spelade Ståhl tillsammans med Mika Zibanejad.

– I dag är jag nog glad att vi inte möttes i sarghörnet, sa Zibanejad skämtsamt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.