Foto: SVT

Ståhl sågad av egna tränaren: ”Han kastar som en jävla kratta”

Uppdaterad
Publicerad

Diskusstjärnan Daniel Ståhl tävlade på hemmaplan i Stockholm och vann på 66,55.

Men Ståhls tränare, Vesteinn Hafsteinsson, var inte nöjd efteråt.

– Jag är förbannad. Jag är trött på att titta på misslyckade kast, han kastar som en jävla kratta, säger Hafsteinsson till SVT Sport.

När Västerortsmästerskapens tävlingar ägde rum under lördagen fick man finbesök av diskusstjärnan Daniel Ståhl.

I startfältet fanns även Hässelbysonen Simon Pettersson som fick chansen att tävla på hemmaplan. De riktigt långa kasten uteblev och Pettersson var nära att knipa segern från Ståhl.

Pettersson stannade på 66,32 meter – Ståhl på 66,55 meter.

”Är trött på det”

Slutresultatet var en bra bit från Ståhls svenska rekord 71,86 meter och efter tävlingen var Ståhls tränare Vesteinn Hafsteinsson allt annat än nöjd.

– Jag är förbannad. Jag är trött på att titta på misslyckade kasst. Han kastar som en jävla kratta, jag är bara trött på det, säger han och fortsätter:

– Han kan inte hålla på så här, vi måste höja kraven. Det är fantastiska förhållande här, vi åker till tävling efter tävling och han missar alla jävla kast. Jag är trött på det, det är bra så.

– Jag håller med Vesteinn, säger Daniel Ståhl.

Du kastar ju över 70 meter på träning säger din tränare, hur känns det att det inte kommer ut på tävling?

– Ja, du kan ju gå in i ringen själv och prova så får vi se? Skämt åsido, det är tajmingen bara som är krånglig just nu och det kommer. Det är ingen stress, berättar han för SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.