Daniel Ståhl. Foto: TT

Ståhls pik efter DL-dissen: ”Bästa sättet att visa vad de missar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Diamond League-formatet bantats ned kommer Daniel Ståhl bara få vara med i en Diamond League-tävling nästa år. Placeringen av tävlingen är däremot fördelaktig för diskuskastaren, på hemmaplan på Stockholms Stadion.

– Jag ser fram emot att kasta på hemmaplan och till och med kanske kasta världsrekord. Det är det bästa sättet att visa Diamond League vad de saknar när de inte har med Ståhl på plats.

Daniel Ståhl är plats i Monaco för att delta i World Athletics Awards-galan. Den svenske diskuskastarna har varit tydlig med hans åsikter om petningen från Diamond League-formatet och jämfört beslutet med att ta bort Wimbledon ifrån Roger Federer.

Daniel Ståhl har tillsammans med trestegsstjärnan Christian Taylor haft möten tillsammans med World Athletics Athletes Commission och Ståhl känner att diskussionerna kring sporternas framtida roller i friidrottsvärlden har varit fruktsamma.

– Vi känner att vi har en plats vid bordet för att försäkra att sådana här beslut inte tas utan att konsultera berörda idrottare, säger Ståhl i ett uttalande och fortsätter.

– Det kanske inte kommer att förändras nu men vi försöker försäkra oss om att det kommer finnas bra tävlingsmöjligheter för diskuskastarna och trestegshopparna.

”Bästa sättet att visa vad de missar”

Trots petningen från det ordinarie Diamond League-formatet så kommer Daniel Ståhl att närvara när galan kommer till Stockholm Stadion i maj. Då vill 27-åring passa på att visa upp sig för hemmapubliken.

– Jag ser fram emot att kasta på hemmaplan och till och med kanske kasta världsrekord. Det är det bästa sättet att visa Diamond League vad de saknar när de inte har med Ståhl på plats, avslutar Daniel Ståhl.

ARKIV: Få koll på 60 sekunder varför diskusen försvinner från Diamond League nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.