Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärntränare förlorar överklagande

Uppdaterad
Publicerad

Den dopningsavstängde friidrottstränaren Alberto Salazar förlorar sin överklagan till Idrottens skiljedomstol Cas, rapporterar BBC och The Times.

Den numera 63-årige Salazar stängdes under VM i Doha 2019 av i fyra år för dopningsbrott, där han bland annat ska ha försett aktiva med testosteron och för att ha manipulerat med dopningsprov.

Salazar är mest känd som tränare för den brittiska långdistanslöparen och fyrfaldige OS-vinnaren Mo Farah, som dock inte har anklagats för dopning.

Salazar har hela tiden nekat till brott, och har också i ett separat ärende stängts av på livstid från tränarrollen i USA sedan han anklagats för kränkningar av kvinnor i det så kallade Oregonprojektet. Där har Salazar medgett att han betett sig okänsligt, men förnekar att det rör sig om övergrepp eller könsdiskriminering.

ARKIV: Se när SVT Sports reporter testas i Svensk Antidopings nya specialdesignade buss (12 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.