Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Svensk framgång i tiokampen – Nilsson nära bronset

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Nilsson var bara 19 poäng från EM-bronset i tiokamp.

Han satte även personligt rekord och slutade fyra totalt.

– När jag var så nära kände att jag kunde gjort mer, men ändå glad att det blev så pass bra, säger han till SVT Sport.

Marcus Nilsson imponerade stort under tiokampen på friidrotts-EM i München. I den sista grenen, 1 500 meter gick svensken i mål som fyra.

Noteringen på 8 327 poäng är även det tredje bästa svenska resultatet i tiokamp. Bara Nicklas Wiberg (svensk rekordinnehavare) och Henrik Dagård är bättre i den svenska historien.

EM-veckan

– Jag är mest glad, sedan såg jag att det var väldigt nära bronset, jag hade inte den tanken när jag sprang, trodde på en fjärdeplats, säger Nilsson till SVT Sport.

– Men när jag var så nära kände att jag kunde gjort, mer men ändå glad att det blev så pass bra, säger han.

Tysk seger – hemmapubliken i extas

Tysken Niklas Kaul vann 1 500-metersloppet och även hela tiokampen, tyskt hemmaguld. Detta efter att han stått för ett superlopp och klättrat upp från tredjeplats inför sista grenen.

– Det bara kokar här inne, vilket stöd han har, nu reser jag mig också, så som resten av publiken här inne, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

Fredrik Samuelsson slutade 13:e totalt, han kämpade sig genom alla grenar. Han har tidigare berättat om sin reumatiska sjukdom som plågat honom.

KLIPP: Marcus Nilsson: ”Kunde gjort mer”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet