SVT sänder två tävlingar med Armand Duplantis i veckan. Foto: Bildbyrån

SVT sänder två tävlingar med Duplantis

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Armand Duplantis har satt världsrekord i två raka tävlingar. Den här veckan tävlar han två gånger och SVT sänder båda tävlingarna.

– Det känns lite som att han är en übermänniska. Han är inne i ett sådant galet flow, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

På onsdag hoppar Duplantis i en deltävling i World Athletic Indoor Tour i franska Lievin. I den tävlingen hoppar även Angelica Bengtsson.

Tävlingen är en gala med blandade grenar och SVT sänder från 19.45.

– Man vet ju aldrig om det är så att han är lite trött, men samtidigt kändes det som att han inte gick riktigt på max senast. Så jag tror nog vi kan få se ett världsrekord till. Antingen på onsdag eller på söndag.

På söndag tävlar Duplantis i Frankrike igen, men då på tävlingen All Star Perche i Clemont-Ferrand. Det är den tidigare rekordhållaren Renaud Lavillenies hemmaplan och i det starka startfältet finns även amerikanen Sam Kendricks och polacken Piotr Lisek. SVT sänder från 15.30.

– Det är den främsta stavhoppsgalan. Det kommer nog bli en hejdundrande atmosfär och bra tävling på söndag, säger Jeng.

Bägge tävlingarna kommenteras av Ola Bränholm och Alhaji Jeng.

KLIPP: Nytt världsrekord av Duplantis

Sändningstider

Onsdag 19 februari (Lievin, Frankrike)

19.45 SVT Play

20.00 SVT24

Söndag 23 februari (All Star Perche, Clemont-Ferrand)

15.30 SVT Play

16.00-17.30 SVT1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.