Tero Pitkämäki Foto: Bildbyrån

Tero Pitkämäki lägger av: ”Sorgearbete”

Publicerad

Tero Pitkämäki är en av Finlands mest framgångsrika spjutkastare någonsin.
Men nu är den långa och framgångsrika karriären över.
I dag meddelade han att han lägger av.
– Glöden och motivationen tog slut, säger han.

Under karriären tog Pitkämäki totalt sju internationella mästerskapsmedaljer, varav bland annat ett VM-guld och ett OS-brons.

Men nu är det över. En knäskada, som bland annat stoppade honom helt från tävlande denna säsong, gör att han nu tagit beslutet att lägga av.

– När det blev klart för mig att jag inte är i den form jag vill vara i, och inte kan uppnå den formen, så tog glöden och motivationen slut, förklarade Pitkämäki på en presskonferens i dag, som Yle citerar.

”Ett slags sorgearbete”

Det var en känslosam 36-åring som berättade om beslutet.

– Det här är nog ett slags sorgearbete för mig. Även om jag var medveten om att den här dagen kommer och kunde förbereda mig för detta, så känns det ganska tomt. Lyckligtvis är spjutkastning bara idrott och det finns mycket annat i livet också, sade han, och förklarade att han inte vet vad som väntar nu:

– Det är en bra fråga. Jag är ganska öppen för det mesta som kommer emot, det finns ingen egentlig plan eller tidtabell. Särskilt bråttom är det inte med arbetssökandet, jag har tre små barn som kräver sin tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer