Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun där Montler pratar om OS-beskedet i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån.

Thobias Montler förvånad över OS-uttagningen

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler, 27, är uttagen i den första svenska OS-truppen till Paris 2024.

Längdhoppsstjärnan menar att han förvånades av uttagningen.

– Jag hade inte räknat med det, säger Montler till SVT Sport.

Hör Montlers tankar om uttagningen i spelaren ovan.

– Det känns superskönt. Det är lite speciellt och det känns lite hedrande att bli uttagen i första truppen, säger Thobias Montler om att bli uttagen till OS i Paris nästa år.

OS i Paris 2024

27-åringen, som haft ett skadefyllt år bakom sig, fick nöja sig med ett silver vid inomhus-EM i Turkiet och en sjätteplats i VM-finalen i Budapest.

Bland annat tvingades han lägga ner säsongen i förtid och han menar att han delvis är förvånad över att bli uttagen i OS-truppen.

– Man fick lite förhandsinformation om att det var aktuellt men när man väl fick det var det lite förvånande, säger han.

Flera mästerskap nästa år

2024 blir ett tungt mästerskapsår för många friidrottare. Bland annat väntar inomhus-VM i Glasgow och EM i Rom innan OS i Paris drar i gång i slutet av juli.

– Det är ganska givet att OS är största målet med nästa år, men jag älskar att tävla. Jag kommer sikta på att köra alla även om huvudfokuset ligger på OS, säger Montler.

Se hela den första svenska OS-truppen till Paris här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet